Translate!

31 decembrie 2011

Happy New Year!

Cu ocazia noului an, aș vrea să vă urez multă fericire, sănătate, fie ca toate visele și dorințele să vă devină realitate și sper din toată inima să vă atingeți țelurile propuse.
Nu o să recurg la poezii luate de pe net, sau furate de pe facebook. Nu o să recurg nici măcar la trimiterea de sms-uri... Vouă vă fac această urare prin intermediul blogului meu. Că uite! Eu vreau să fiu mai special.
Iar pe cei mai apropiați dintre voi vă voi suna să vă urez toate cele bune.
Așa că... cu toate aceste fiind spuse,
Un AN NOU FERICIT! Cititorule

La Mulți Ani!

29 decembrie 2011

Experimentează primul sărut !



Studiile arată că până la vârsta de 15 ani, o parte dintre noi vor fi experimentat deja primul sărut adevărat !

Studiile arată că până la vârsta de 15 ani, o parte dintre noi vor fi experimentat deja primul sărut adevărat (cele date bunicii nu se pun la socoteală!). Monumental sau dezamăgitor, se prea poate ca tot ceea ce vom şti despre acest moment înainte ca el să se întâmple este ceea ce vom fi văzut la TV şi în filme. În ideea că datorită cunoaşterii devenim mai puternici, iată nişte lucruri care te pot face un…cunoscător mai puternic!








Ştiai că?


Un sărut de un minut arde 26 de calorii! Un sărut lung determină metabolismul să arde zaharurile mai repede!


Alimentele care trebuie evitate cu 24 de ore înaintea unui sărut sunt: usturoiul, ceapa, peştele, brânza şi salămurile.


În timpul unui “pupic” se folosesc cei doi muschi din jurul buzelor. Pentru un sărut pasional se pun în mişcare 34 de muşchi faciali.


Dacă nu-ţi poţi peria dinţii sau folosi aţă dentară, dacă nu ai gumă sau apă de gură la îndemână, ai putea să mesteci pătrunjel pentru o respiraţie proaspătă.


Când ne sărutăm, inimile noastre bat mai repede, respiraţia devine adâncă şi neregulată, imitând-o pe cea din timpul unui exerciţiu fizic. Deci, dacă este făcut cum trebuie, sărutul poate fi un exerciţiu foarte bun pentru inimă! De asemenea, este un bun reglator de tensiune. Te rupi de lume, îţi închizi ochii şi aproape că zâmbeşti.


O anumită teorie spune că sărutul în cadru social îşi are originile în vremea cavalerilor, când aceştia ar fi vrut să afle dacă soţiile lor au băut cât timp ei au fost plecaţi.


O persoană obişnuită îşi petrece aproximativ două săptămâni din viaţă sărutându-se!


Locuitorii Egiptului Antic se sărutau cu nasul. Eschimoşii, polinezienii şi malaezienii mai au acest obicei.


Saliva conţine substanţe anti-bacteriene care omoară majoritatea bacteriilor înainte ca germenii să treacă de la un partener la altul. Unii spun că o cantitate suplimentară de salivă previne carierea dinţilor, prin curăţarea gurii tale!


Creierele noastre au neuroni speciali care ne ajută să ne găsim buzele pe întuneric.


În Europa se spune că este de bun simţ să saluţi pe cineva sărutându-l pe ambii obraji.


Cel mai lung sărut atestat a durat 29 de ore şi a avut loc între doi concurenţi din New York.


În unele părţi ale Americii, sărutul este ilegal. Era considerată o ilegalitate ca un soţ din Hartford, Connecticut să-şi sărute soţia duminica! Iar in Cedar Rapids, Iowa, era ilegal să săruţi un străin!


Un prim sărut este o modalitate bună de a-ţi da seama dacă există atracţie între voi. Dacă se dovedeşte a fi, îţi va creşte încrederea în tine şi te vei simţi bine cu tine însăţi.


Sărutul îi semnalează creierului nostru să producă ocitocina, un hormon care ne face să ne simţim bine. Este dovedit ştiinţific fapul că biologia face ca după un prim sărut să urmeze al doilea.

22 decembrie 2011

Bila căzută din cer


O bilă mare metalică, de 35 de centimetri diametru, a căzut luna trecuta din cer, însa incidentul a fost facut pubic abia ieri.
Sfera s-a prăbușit în Namibia și deocamdata autoritățile nu știu exact despre ce este vorba. Ele spun totuși că ar putea fi un fragment al unei nave spațiale.
Sfera este goală în interior și este fabricată dintr-un aliaj metalic cunoscut de oameni, conform directorului unui institut din Namibia, Paul Ludik. Sfera metalică a fost găsită în apropierea unui sat din nordul acestei țări. "Localnicii au auzit mai multe explozii în apropiere, iar după cinci zile au gasit acest obiect metalic", a precizat Ludik.
Ea cântărește 6 kilograme, iar la impactul cu solul a lăsat un crater de aproape 4 metri diametru. Autoritățile namibiene au semnalat incidentul agențiilor spațiale Americane și Europeane.
Sursa: Mediafax


21 decembrie 2011

O cunoscută companie vrea să lanseze "Telefonul cu Airbag" !!!

Un mare producător de gadget-uri a patentat un dispozitiv de siguranță pentru smartphone-uri, cu care să poți să-ți trântești pe jos aparatul fără să pățească nimic.

Directorul executiv de la Amazon, Jeff Bezos, a depus actele pentru un patent menit să îmbunătățească rezistența telefoanelor mobile atunci când sunt scăpate pe jos.  
  
 Ideea cu care a venit e simplă. Smartphone-ul va avea un soi de airbag-uri care se vor declanșa atunci când accelerometrul va detecta faptul că aparatul se află în cădere. 
 Patentul a fost depus în februarie, însă doar acum el a devenit public.  
  
 Patentul sugerează, de asemenea, utilizaera unui laser și chiar unui radar pentru a determina distanța dintre telefon și pământ.  
  
 O altă sugestie ar fi utilizarea unor arcuri care să fie declanșate atunci aparatul cade. În aplicație se mai precizează că tot pentru îmbunătățirea siguranței aparatului ar putea fi folosit un giroscop sau jeturi de aer comprimat care să fie în acord cu unghiul de cădere.  
  

20 decembrie 2011

Sănătate într-un pahar


 Și nu oricum, ci în fiecare zi atâta timp cât ai grijă ca în paharul respectiv să fie lapte.
 
 Iar dacă o faci, află că vei consuma, de fapt, 20 aminoacizi, peste 10 acizi grași, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, proteine și peste 45 de elemente minerale cu efecte majore asupra sănătății: oase mai tari, mai multă energie, sistem imunitar mai puternic, o vedere mai bună și păr sănătos.
 
 Având o valoare nutritivă ridicată, laptele ne ajută ca la următoarea masă pe care o vom lua, să consumăm în medie cu 50 de calorii mai puțin, ceea ce se traduce în cu aproximativ 9% mai puține alimente. Deci este simplu și eficient să bei lapte!
 
 Ambalat în mediu aseptic (fără oxigen), laptele își păstrează pentru o perioadă mai îndelungată toate elementele nutritive atât de benefice pentru organism.
 
 Este important de știut faptul că laptele este asimilat de organism mai bine decât orice alt aliment a€“ în proporție de 97%!
 
 Efectele acestuia sunt confirmate de specialiști renumiți, precum nutriționistul echipei române de rugby, Alin Popescu sau doctorul în medicină sportivă Șerban Damian iar aceștia te așteaptă, alături de alți specialiști, pe www.bealapte.ro să îți arate cum spunând "€œDa, lapte!" în fiecare zi spui, de fapt, Da, sănătății!