Studiile arată că până la vârsta de 15 ani, o parte dintre noi vor fi experimentat deja primul sărut adevărat !
Studiile arată că până la vârsta de 15 ani, o parte dintre noi vor fi experimentat deja primul sărut adevărat (cele date bunicii nu se pun la socoteală!). Monumental sau dezamăgitor, se prea poate ca tot ceea ce vom şti despre acest moment înainte ca el să se întâmple este ceea ce vom fi văzut la TV şi în filme. În ideea că datorită cunoaşterii devenim mai puternici, iată nişte lucruri care te pot face un…cunoscător mai puternic!
Ştiai că?
Un sărut de un minut arde 26 de calorii! Un sărut lung determină metabolismul să arde zaharurile mai repede!
Alimentele care trebuie evitate cu 24 de ore înaintea unui sărut sunt: usturoiul, ceapa, peştele, brânza şi salămurile.
În timpul unui “pupic” se folosesc cei doi muschi din jurul buzelor. Pentru un sărut pasional se pun în mişcare 34 de muşchi faciali.
Dacă nu-ţi poţi peria dinţii sau folosi aţă dentară, dacă nu ai gumă sau apă de gură la îndemână, ai putea să mesteci pătrunjel pentru o respiraţie proaspătă.
Când ne sărutăm, inimile noastre bat mai repede, respiraţia devine adâncă şi neregulată, imitând-o pe cea din timpul unui exerciţiu fizic. Deci, dacă este făcut cum trebuie, sărutul poate fi un exerciţiu foarte bun pentru inimă! De asemenea, este un bun reglator de tensiune. Te rupi de lume, îţi închizi ochii şi aproape că zâmbeşti.
O anumită teorie spune că sărutul în cadru social îşi are originile în vremea cavalerilor, când aceştia ar fi vrut să afle dacă soţiile lor au băut cât timp ei au fost plecaţi.
O persoană obişnuită îşi petrece aproximativ două săptămâni din viaţă sărutându-se!
Locuitorii Egiptului Antic se sărutau cu nasul. Eschimoşii, polinezienii şi malaezienii mai au acest obicei.
Saliva conţine substanţe anti-bacteriene care omoară majoritatea bacteriilor înainte ca germenii să treacă de la un partener la altul. Unii spun că o cantitate suplimentară de salivă previne carierea dinţilor, prin curăţarea gurii tale!
Creierele noastre au neuroni speciali care ne ajută să ne găsim buzele pe întuneric.
În Europa se spune că este de bun simţ să saluţi pe cineva sărutându-l pe ambii obraji.
Cel mai lung sărut atestat a durat 29 de ore şi a avut loc între doi concurenţi din New York.
În unele părţi ale Americii, sărutul este ilegal. Era considerată o ilegalitate ca un soţ din Hartford, Connecticut să-şi sărute soţia duminica! Iar in Cedar Rapids, Iowa, era ilegal să săruţi un străin!
Un prim sărut este o modalitate bună de a-ţi da seama dacă există atracţie între voi. Dacă se dovedeşte a fi, îţi va creşte încrederea în tine şi te vei simţi bine cu tine însăţi.
Sărutul îi semnalează creierului nostru să producă ocitocina, un hormon care ne face să ne simţim bine. Este dovedit ştiinţific fapul că biologia face ca după un prim sărut să urmeze al doilea.