Translate!

28 septembrie 2011

Noua generație de filme?


 Un studiu recent publicat în Current Biology le-ar putea oferi producătorilor și regizorilor din lumea întreagă o perspectivă revoluționară asupra filmului. În viitor lumea din filme ar putea fi creată de un calculator din imaginile furnizate de creierul uman.
 
 Un grup de cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California au scanat  creierele unor pacienți în timp ce aceștia se uitau la trailerele unor filme sau la diverse show-uri TV.
 
 Activitatea creierului a fost înregistrată apoi cu ajutorul calculatoarelor și programelor special create iar oamenii de știință au încercat să recreeze imaginea pe care individul supus testelor o avea în minte.
 
 Rezultatele au fost uluitoare. Imaginile recreate de cercetători pe bază informațiilor din creierul uman au fost într-un procent uriaș fidele show-urilor TV sau filmelor pe care cei supuși testului le-au vizionat.
 
 Această  descoperire  ar putea avea un impact uriaș pentru lumea filmului. În loc să se aloce un buget de 300 de milioane de dolari și să lucreze ani de zile pentru a crea lumea Pandorei din Avatar, regizorul James Cameron ar putea într-o zi să își imagineze acea lume iar un calculator cu software special să genereze imaginile pe ecran.
 
 Deși sunt abia la început în această cercetare, oamenii de știință sunt hotărâți să aprofundeze subiectul. Scopul lor este reproducă vizual ce visează oamenii și chiar să găsească o cale de a comunica cu pacienții aflați în comă.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulţumesc pentru comentariul tău!