11 ianuarie 2012
McDonald's vs KFC
Există o legendă urbană conform căreia cartofii prăjiți de la McDonald's sunt eterni, datorită unui proces chimic la care sunt supuși, un proces de care, din câte se pare, cei de la KFC nu au habar, având în vedere rezultatul:
Un client fidel al celor două lanțuri de fast-food a decis să facă un experiment ca să vadă cât rezistă în timp același tip de preparat de la cele două restaurante.
Prin urmare, la 23 decembrie 2008, a pus câte o porție de cartofi prăjiți în două borcane transparente, perfect etanșate.
Orice aliment netratat, păstrat în borcan, începe să se descompună după aproximativ zece săptămâni. În mod ciudat, cartofii de la McDonald's au rămas aurii și după această perioadă, și mult timp după aceea, după cum se vede în imagini, în timp ce porția preparată de KFC a început să se altereze.
Această rezistență incredibilă în timp nu poate însemna decât că rețeta de preparare include conservanți puternici și aditivi. Iar această rețetă este, din câte se pare, un secret extrem de bine păzit, la fel ca și rețeta Coca-Cola.
Proprietățile atemporale ale acestor cartofi ne pot orbi, dar în aceste cazuri este mai bine să ascultăm de sfaturile specialiștilor.
Michael Pollan, medic american specializat în probleme de alimentație și nutriție, a spus: "Nu mâncați ce nici bacteriile nu-și doresc, pentru că ele nu sunt proaste”.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulţumesc pentru comentariul tău!