Punkerii şi rapperi consumă ecstasy, manelistii preferă haşişul, iar houserii preferă cocaina - sunt rezultatele unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog.
Specialiştii au realizat acest studiu pentru a vedea ce legătură există între consumul de droguri şi stilurile muzicale preferate.
Astfel, studiul a curpins următoarele stiluri: House, Pop, Hip Hop, Rock, Punk, Disco, Latino şi Manele, drogurile propuse fiind: cannabisul, tranchilizantele, amfetaminele, XTC, LSD, cocaină, heroină şi ciupercile halucinogene.
Rezultatele arată faptul că haşişul este cel mai des întâlnit, deoarece este printre cele mai ieftine droguri. 50% dintre rockeri şi peste 30% dintre manelisti preferă haşişul.
În zona muzicii de club, houserii sunt cei care preferă cocaină, în timp ce rapperii preferă ecstasy-ul.
Ascultătorii de muzică latino sunt cei mai "curaţi" dintre toţi consumatorii. Astfel, 17 % dintre ei fumează marijuana, 8% iau tranchilizante şi 2% preferă ciupercile halucinogene.
Altii insă, preferă drogurile gratuite. Cele digitale…
I-dose, doză de pe Internet sau drogurile digitale sunt cea mai nouă metodă de a ajunge în al nouălea cer.
Tinerii utilizează drogurile digitale, o metodă legală şi gratuită prin care se pot obţine senzaţii asemănătoare cu cele produse de Ecstasy.
Acest tip de droguri sunt de fapt nişte fişiere audio constituite din sunete repetitive care variază uşor pe anumite frecvenţe şi care afectează creierul inducând ascultătorului stări de euforie, de agitaţie sau chiar panică, deci contrar muzicii ambientale.
Fenomenul i-doser/i-dosing se poate găsi peste tot: în CD-playere, MP3 playere, în telefoanele mobile şi, nu în ultimul rând, în computerele personale.
Deocamdată, drogurile muzicale digitale nu sunt interzise prin lege şi, ce-i drept, ar fi cam greu de interzis atât timp cât sunetele şi efectele lor se găsesc la îndemână oricui, pe YouTube.
Din cauza noului fenomen digital, mai mulţi directori din America au interzis mp3 player-ele în şcoli şi i-au avertizat pe partinti despre pericolele la care se supun copiii lor în cazul în care se droghează digital.
Cele mai populare droguri digitale poartă numele de `Gate of Hades` şi `Hand of God` (GoH şi Hog).
Potrivit revistei Psychology Today, aceste droguri digitale au fost utilizate în tratamentul anxietăţii şi nu constituie un pericol pentru adolescenţi.
Drogurile digitale nu se iau oricum. Utilizatorii sunt îndemnaţi să citească un ghid de utilizare, ca să înveţe cum se consumă corect sunetele, pentru a obţine efectul dorit.
Până în prezent, studiile efectuate de oamenii de ştiinţă nu au demonstrat că aceste sunete ar afecta din punct de vedere chimic creierul.
Autorităţile consideră însă că tinerii care utilizează drogurile digitale ajung în cele din urmă consumatori de substanţe ilegale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulţumesc pentru comentariul tău!