Membrii elitei Egiptului antic, printre care însuşi faraonul, deţineau numeroase arme atent ornate, precum pumnale, săbii şi topoare, pe care le foloseau în luptă sau pentru a executa prizonerii, arată noi cercetări citate de livescience.com.
31 iulie 2011
29 iulie 2011
România are aproape cel mai rapid net din Europa. Vezi cine ne întrece!
Ţara noastră este pe locul 2 pe continent la cel mai rapid trafic pe Internet. În clasamentul global ocupăm locul 5.
Ceva merge bine la noi în ţară. România are o conexiune medie de 6,6 Mbps, ceea ce ne situează pe locul 2 în Europa şi pe locul 5 la nivel mondial, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare Akamai pentru primul trimestru al anului.
Dintre ţările europene, doar Olanda ne depăşeşte, cu o conexiune medie de 7,5 Mbps. Dacă ne uităm la întregul glob, aflăm că cel mai bine merge netul în Coreea de Sud, unde viteza e de 14,4 Mbps. Urmează Hong Kong cu 9,2 Mbps, Japonia cu 8,1 Mbps, Olanda şi ţara noastră. Spre comparaţie, SUA are doar 5,3.
În Europa, conexiuni de peste 6 Mbps mai sunt în Cehia, Letonia, Elveţia şi Belgia.
Dacă e să luăm toate ţările incluse în studiu, observăm că la nivel global conexiunea medie este destul de slabă, de numai 2,1 Mbps, însă faţă de anul trecut e mai bine. Creşterea înregistrată depăşeşte 20%.
27 iulie 2011
23.000.000 de oameni s-au uitat la clipul ăsta! ASTA e cea mai tare ILUZIE OPTICĂ! VIDEO
La prima vedere ai impresia că este o piscină în care înoată nişte oameni. În realitate treaba nu stă tocmai aşa.
26 iulie 2011
Care sunt semnele care îţi arată că începi să îmbătrâneşti
Dacă te deranjează barurile zgomotoase, adormi în faţa televizorului sau gemi de durere când trebuie să te apleci înseamnă că dai semne de bătrâneţe, arată un studiu realizat în Marea Britanie, citat de publicaţia The Daily Mail.
În jur de 2.000 de respondenţi au ales dintr-o listă de 30 de semne pe cele pe care le consideră indicatori ai bătrâneţii. Printre cel mai frecvent alese au fost şi schimbarea postului de radio preferat cu unul care difuzează piese mai liniştite, uitarea numelor sau nerecunoaşterea unor melodii din topurile actuale.
25 iulie 2011
Oglinda-minune care va face cabina de probă inutilă
Cel mai mare lanţ de retail din Marea Britanie, John Lewis, va elimina în curând cabinele de probă din magazinele sale de îmbrăcăminte, scrie Daily Mail. Asta pentru că, împreună cu firma de tehnologie Cisco, va instala ecrane uriaşe în loc de oglinzi, iar clienţii vor putea "proba" virtual hainele.
Noile "oglinzi-minune" sunt echipate cu senzori şi camere, care îl scanează din cap până în picioare pe cumpărător şi stabilesc exact ce măsură poartă, pentru diverse articole de îmbrăcăminte. Apoi, clientul selectează dintr-un meniu, cu ajutorul mişcărilor braţelor, ce haine vrea să "probeze". Când cumpărătorul alege o bluză sau o pereche de pantaloni, calculatorul suprapune articolul de îmbrăcăminte peste imaginea reflectată.
24 iulie 2011
Femeile preferă internetul in favoarea sexului
Femeile preferă să navigheze pe internet în loc să facă sex, acesta este rezultatul unui studiu realizat de Women at NBCU, o companie care se ocupă de cercetări de piaţă. Cercetarea a fost realizată pe bărbaţi şi femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 54 de ani, din Statele Unite ale Americii, relatează Daily Mail.
21 iulie 2011
Cele mai ciudate case din lume !
Cum arată casa ideală pentru tine? Nu toţi au aceleaşi perspective cu privire la locul în care vor să-şi ducă viaţa fericiţi, aşa că au ales să trăiască într-un iglu prietenos cu mediul sau într-o casă Hello Kitty. Şi asta nu este nimic!
20 iulie 2011
Muzica de la prima înregistrare la mp3
Prima înregistrare sonoră datează din a doua jumătate a secolului al 19-lea. De atunci şi până în prezent au avut loc progrese remarcabile în ceea ce priveşte calitatea sunetului şi aparatele de redare.
19 iulie 2011
Facebook lucrează la o aplicație de muzică
Un programator a descoperit că reţeaua de socializare lucrează la o aplicaţie de muzică pe nume Vibes.
Programatorul Jeff Rose a scris pe blogul său după lansarea video chat-ului de la Facebook că a studiat cu atenţie codul aplicaţiei. A aflat, astfel, că se face referire la Vibes, o aplicaţie pentru muzică.
"Am căutat în jur să văd despre ce e vorba, şi se pare că ar fi un serviciu neanunţat, care urmează să fie lansat", scrie el. "Aplicaţia Vibes se conectează cu o fereastră pentru download-area muzicii în interiorul paginii, deci bănuiesc că, cu această lansare, vedem începuturile unui proiect de vânzare de muzică prin Facebook", a mai spus el.
La începutul acestuia se zvonea că Facebook va anunţa un parteneriat cu Spotify, un serviciu muzical care şi-a anunţat de curând lansarea în America.
Sursa: The Telegraph
18 iulie 2011
Cinematografia 4D
Uitaţi de 3-D, noua nebunie la capitolul experienţă cinematografică este 4-D!
O companie coreeană, CJ 4DPlex, a venit cu ideea de a construi primele cinematografe 4-D în care efecte speciale ca ploaia, ceaţa, vântul, luminile sau mirosurile se sincronizează cu imaginile pentru o experienţă cinematografică totală.
15 iulie 2011
Cele mai ciudate fobii din lume
E o diferenţă subtilă între frică şi fobie, dar există distincţii tehnice pentru aproape orice fel de teamă. Unora chiar le e frică ... să le fie frică!
Unele temeri sunt mai comune decât altele şi chiar cele mai obscure dintre ele par a se distanţa. Nu poţi acuza o persoană că îi este teamă de a sări cu paraşuta, dar ce îi poţi spune unuia căruia îi e frică de ... gravitate?
Între cele mai ciudate fobii, pe care le puteţi găsi pe phobialist.com, se număra şi:
GELIOPHOBIA - frica de a râde
PAPAPHOBIA - frica de Papă
METROPHOBIA - frica de poezie
ARACHIBUTYROPHOBIA - frica de a ţi se lipi untul de arahide de cerul gurii
BAROPHOBIA - frica de gravitate
ALEKTOROPHOBIA - frica de găini
PEDIOPHOBIA - frica de păpuşi
COULROPHOBIA - frica de clovni
TRISKAIDEKAPHOBIA - frica de numărul 13
14 iulie 2011
Top 5 cele mai spectaculoase staţii de metrou !!!
Cine a spus că o călătorie cu metroul nu poate fi una fascinantă, iar staţiile se pot transforma în adevărate opere de artă. Chiar şi aşa, în lume există câteva staţii care acum pot candida cu succes la titlul de cea originală oprire de metrou. Iată cum arată acestea !!!
11 iulie 2011
Hitler a comandat păpuși gonflabile pentru trupele sale
Adolf Hitler a comandat păpuşi gonflabile pentru trupele sale, pentru a limita răspândirea bolilor venerice în rândul soldaţilor săi, pe care aceştia le contractau în mod frecvent de la prostituate, informează thesun.co.uk. Savanţii nazişti au conceput "reconfortante sintetice" pentru soldaţii germani care se distrau puţin prea mult în Paris. Problema era atât de gravă, încât aceste boli venerice îi împiedicau pe soldaţi să-şi îndeplinească datoria pe front.
9 iulie 2011
Secretele Roland Garros
În fiecare an, în mai, zeci de mii de oameni se adună pe stadionul Roland Garros pentru a urmări cel mai cunoscut turneu mondial de tenis. Ştiu, oare, toţi aceşti oameni ce secrete ascunde stadionul?
Numit după un faimos aviator, Roland Garros, a gadzuit primul turneu de tenis în 1928. Însă, în al doilea Război Mondial, stadionul a fost folosit în scopuri criminale. Guvernul Francez a transformat stadionul într-o ”închisoare” pentru disidenţi politici şi trădători de ţară.
Numit după un faimos aviator, Roland Garros, a gadzuit primul turneu de tenis în 1928. Însă, în al doilea Război Mondial, stadionul a fost folosit în scopuri criminale. Guvernul Francez a transformat stadionul într-o ”închisoare” pentru disidenţi politici şi trădători de ţară.
6 iulie 2011
Google anunţă căutarea după imagini şi după voce !!!
Dacă ai pozat o clădire importantă şi nu mai ştii cum se numeşte, Google îţi vine în ajutor.
Google va pune la dispoziţia utilizatorilor săi sistemul revoluţionar Image Search, prin care căutarea de informaţii se va putea face cu ajutorul imaginilor, nu al cuvintelor. Cu alte cuvinte, dacă vrei date despre Castelul Bran, poţi folosi o poză, nu e obigatoriul să scrii numele clădirii în căsuţa text a motorului de căutare.
Oficialii companiei le vor da utilizatorilor trei variante de lucru:
* poţi folosi o imagine luată de pe o pagină web sau din propriul calculator;
* poţi urca o imagine aflată pe cardul de memorie din aparatul foto în serverele puse la dispoziţie de Google;
* poţi scrie adresa unei imagini de pe Internet.
Iată cum funcţionează Google Image Search:
Google va pune la dispoziţia utilizatorilor săi sistemul revoluţionar Image Search, prin care căutarea de informaţii se va putea face cu ajutorul imaginilor, nu al cuvintelor. Cu alte cuvinte, dacă vrei date despre Castelul Bran, poţi folosi o poză, nu e obigatoriul să scrii numele clădirii în căsuţa text a motorului de căutare.
Oficialii companiei le vor da utilizatorilor trei variante de lucru:
* poţi folosi o imagine luată de pe o pagină web sau din propriul calculator;
* poţi urca o imagine aflată pe cardul de memorie din aparatul foto în serverele puse la dispoziţie de Google;
* poţi scrie adresa unei imagini de pe Internet.
Iată cum funcţionează Google Image Search:
http://www.youtube.com/watch?v=t99BfDnBZcI&feature=player_embedded
Pentru internauţii care preferă să vorbească, nu să scrie sau să folosească imagini, cei de la Google au venit de asemenea cu o soluţie inedită:
5 iulie 2011
Conturile de Messenger și Facebook în pericol
Probabil ţi s-a întâmplat să auzi măcar o dată cum un prieten a rămas fără contul de Yahoo Messenger sau Facebook. Metodele de a face rost de parolă cuiva sunt dintre cele mai diverse şi, culmea, dintre cele mai simple. Însă la fel de uşor este să te protejezi împotrivă unor asemenea situaţii.
Programe speciale de spart parole pe Internet nu există, dar sunt tot felul de tertipuri prin care răuvoitorii pot face rost de aceste parole.
Una dintre metode este chiar banală: cineva care te cunoaşte foarte bine poate ghici pur şi simplu ce cuvinte sau ce cifre ai folosit.
O alta este când îţi introduci chiar tu ID-ul şi parola într-un anumit program, în speranţa că vei reuşi să obţii parola altcuiva. Din păcate, tot tu vei rămâne şi dezamăgit, şi fără parola mult dorită.
De asemenea, keylogger, un program care înregistrează fără să îţi dai seama orice tastezi, poate fi instalat pe calculatoare din săli de internet sau chiar la tine pe calculator, fără să îţi dai seama, de persoane care vor cu tot dinadinsul să ştie totul despre tine.
Un alt duşman notoriu al parolelor este Fake Yahoo, un program identic cu Yahoo Messenger, care reţine ID-urile şi parolele.
Nu în ultimul rând, viruşii pot fi vinovaţi de pierderea parolei. Ultima găselniţă pe Facebook a fost un virus care a circulat pe mail şi prin care li se cerea utilizatorilor să-şi reseteze parola, tastând-o pe cea actuală, precum şi una nouă. Evident, actuala parolă era furată.
Aşadar, ameninţările sunt multiple şi deloc neglijabile. Ce poţi face ca să te protejezi?
1. Setează-ţi o parolă puternică. Altfel spus:
a¢ Să conţină cel puţin opt caractere.
a¢ Să nu conţină numele de utilizator, numele real sau numele companiei.
a¢ Să nu conţină un cuvânt întreg.
a¢ Să fie semnificativ diferită de parolele anterioare.
a¢ Să conţină caractere din fiecare dintre următoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatură: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = { } [ ] \ | : ; " ' < > , . ? /.
Este posibil ca o parolă să corespundă criteriilor de mai sus şi să fie în continuare o parolă slabă. De exemplu, Hello2U! corespunde tuturor criteriilor listate pentru o parolă puternică, însă este în continuare o parolă slabă, deoarece conţine un cuvânt întreg. H3ll0 2 U! este o alternativă mai puternică, pentru că înlocuieşte unele litere din cuvântul întreg cu cifre şi include spaţii.
2. Să descarci Yahoo Messenger numai de pe site-ul oficial. Dacă nu faci asta, rişti să te trezeşti cu un program maliţios care îţi fură toate informaţiile.
3. Să ai întotdeauna instalat un antivirus pe computerul tău şi să nu deschizi email-uri necunoscute sau care îţi par că nu vin din partea unei surse de încredere, cu atât mai puţin ataşamente din acestea. Pot conţine viruşi periculoşi, care îţi fură informaţii, precum şi numeroase alte coduri maliţioase.
Programe speciale de spart parole pe Internet nu există, dar sunt tot felul de tertipuri prin care răuvoitorii pot face rost de aceste parole.
Una dintre metode este chiar banală: cineva care te cunoaşte foarte bine poate ghici pur şi simplu ce cuvinte sau ce cifre ai folosit.
O alta este când îţi introduci chiar tu ID-ul şi parola într-un anumit program, în speranţa că vei reuşi să obţii parola altcuiva. Din păcate, tot tu vei rămâne şi dezamăgit, şi fără parola mult dorită.
De asemenea, keylogger, un program care înregistrează fără să îţi dai seama orice tastezi, poate fi instalat pe calculatoare din săli de internet sau chiar la tine pe calculator, fără să îţi dai seama, de persoane care vor cu tot dinadinsul să ştie totul despre tine.
Un alt duşman notoriu al parolelor este Fake Yahoo, un program identic cu Yahoo Messenger, care reţine ID-urile şi parolele.
Nu în ultimul rând, viruşii pot fi vinovaţi de pierderea parolei. Ultima găselniţă pe Facebook a fost un virus care a circulat pe mail şi prin care li se cerea utilizatorilor să-şi reseteze parola, tastând-o pe cea actuală, precum şi una nouă. Evident, actuala parolă era furată.
Aşadar, ameninţările sunt multiple şi deloc neglijabile. Ce poţi face ca să te protejezi?
1. Setează-ţi o parolă puternică. Altfel spus:
a¢ Să conţină cel puţin opt caractere.
a¢ Să nu conţină numele de utilizator, numele real sau numele companiei.
a¢ Să nu conţină un cuvânt întreg.
a¢ Să fie semnificativ diferită de parolele anterioare.
a¢ Să conţină caractere din fiecare dintre următoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatură: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = { } [ ] \ | : ; " ' < > , . ? /.
Este posibil ca o parolă să corespundă criteriilor de mai sus şi să fie în continuare o parolă slabă. De exemplu, Hello2U! corespunde tuturor criteriilor listate pentru o parolă puternică, însă este în continuare o parolă slabă, deoarece conţine un cuvânt întreg. H3ll0 2 U! este o alternativă mai puternică, pentru că înlocuieşte unele litere din cuvântul întreg cu cifre şi include spaţii.
2. Să descarci Yahoo Messenger numai de pe site-ul oficial. Dacă nu faci asta, rişti să te trezeşti cu un program maliţios care îţi fură toate informaţiile.
3. Să ai întotdeauna instalat un antivirus pe computerul tău şi să nu deschizi email-uri necunoscute sau care îţi par că nu vin din partea unei surse de încredere, cu atât mai puţin ataşamente din acestea. Pot conţine viruşi periculoşi, care îţi fură informaţii, precum şi numeroase alte coduri maliţioase.
4 iulie 2011
2 iulie 2011
Cercetătorii au descoperit elixirul tinereții
Oamenii de ştiinţă susţin că „elixirul tinereţii" va deveni în curând realitate. Ei au reuşit în urmă mai multor experimente să vindece complet celule prelevate de la copii care suferă de boli genetice care îi îmbătrânesc înainte de vreme.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)