1. Deşertul Sahara
Locaţie: Africa de Nord
Cu frecvente furtuni de nisip, un praf diavolesc şi un climat total neprietenos, Sahara nu reprezintă chiar o destinaţie superbă de vacanţă, dar cei mai îndrăzneţi dintre voi pot încerca să ajungă acolo o dată în viaţă.
Cel mai mare deşert din lume se întinde pe o suprafaţă de 5.000 kilometri de-a lungul Africii de Nord şi ocupă jumătate din suprafaţa continentului african. Mai mult, Sahara este aproape la fel de mare, în ceea ce priveşte dimensiunea, precum Statele Unite şi mai mare decât continentul australian. În ciuda căldurii excesive şi uscăciunii intense din zonă, deşertul include şi câteva sătucuri populate.
2. Migraţia anuală a animalelor sălbatice
Locaţie: Tanzania Serengeti, Mara şi Masaai, Kenya
Migraţia anuală a fost deseori considerată drept cel mai spectaculos show de pe pământ. Anual, aproape două milioane de animale sălbatice, printre care bivoli şi zebre a€“ migrează din Serengeti în Tanzania în turmă, străbătând câmpiile de nord ale Rezervaţiei Mara Masaai, situată la sute de kilometri distanţă de Kenya. Animalele merg în căutare de iarbă proaspătă şi de apă, sfidând barierele naţionale şi îndurând atacurile crocodililor.
Spectacolul uimitor este urmărit în fiecare an de zeci de mii de turişti din toate colţurile lumii.
3. Marile Piramide
Locaţie: Gizeh, la vest de Cairo
Construite între anii 2700-2500 i.Hr., la început au servit ca morminte pentru faraoni. Astăzi, Piramidele din Gizeh reprezintă cel mai renumit patrimoniu şi cea mai frumoasă imagine a Egiptului.
Marea Piramidă a lui Keops este considerată cea mai mare dintre toate piramidele şi totodată una dintre cele şapte minuni ale lumii. În ceea ce priveşte Piramida lui Khufu, această a fost construită cu 2,3 milioane de pietre, fiecare cântărind 2.5 tone. Astăzi, ea acoperă aproximativ 13 acri.
4. Craterul Ngorongoro
Locaţie: Ngorongoro, Tanzania
Cel mai mare crater vulcanic oferă un adevărat spectacol pentru vizitatori. Craterul s-a format cu aproximativ 3 milioane de ani în urmă, atunci când un gigant vulcan de peste 19 kilometri înălţime s-a prăbuşit, iar magma acestuia a explodat.
Astăzi, craterul Ngorongoro reprezintă locuinţa a peste 25. 000 de animale sălbatice, incluzând lei, tigri, rinoceri, hiene, zebre şi elefanţi. În plus, oferă una dintre cele mai interesante privelişti din lume.
5. Cascada Victoria
Locaţie: Zambia şi Zimbabwe
Situată pe râul Zambezi, cascada Victoria este considerată cea mai impresionantă cascadă din lume. Perimetrul său măsoară 100 de metri înălţime şi 1.700 de metri lungime.
Magia cascadei intră însă în joc atunci când apele liniştite ale râului Zambezi se revarsă în prăpastia situată la frontiera dintre Zambia şi Zimbabwe. La revărsare, apa creează o ceaţă falnică şi sunete „urlatoare”. Drept urmare, localnicii au denumit cascada "Mosi-oa-Tunya", în traducere însemnând "fumul care tună".
super!!!! :)
RăspundețiȘtergere